Veelgestelde vragen over kanker

1. Ik heb de diagnose kanker gekregen. Ik weet niet wat te doen. Moet ik mij regulier laten behandelen? Operatie, Chemo, Bestraling? Of zal ik ook alternatieve behandelingen nemen? En welke behandelingen dan? Ik voel me zo onzeker...
Eerste advies: Alles wat je nodig hebt in jouw specifieke geval, zit al in je. Gebruik je intuïtie.
Tweede advies: laat je regulier behandelen en kies voor aanvullende zorg.
 
2. Hoe krijg ik mijn vitaliteit terug: ik ben zo moe en lusteloos?
Homeopathie kan je ondersteunen als je weet waardoor de vermoeidheid veroorzaakt wordt. Het werkt snel, bijvoorbeeld bij chemo kunnen de bijwerkingen daarvan verminderen, zelfs geëlimineerd worden. Het doet een beroep op je zelfgenezend vermogen en versterkt het immuunsysteem. Zelfs tijdens de laatste behandelingen die het moeilijkst te verteren zijn .
Door de chemo worden de vitale organen zwaar belast. De homeopatische geneesmiddelen ontgiften het lichaam en ze veroorzaken geen bijwerkingen.
 
3. Ik heb gelezen dat als je je verweert tegen kanker, en het niet ziet als een doodvonnis, je meer kansen hebt. Is dat zo?
Ja. Onderzoek heeft uitgewezen dat de groep vechters meer overlevenden telt dan de groep die dacht het toch niet te zullen overleven.
 
4. Ik wil zelf iets doen. Wat zijn de mogelijkheden?
Er zijn heel veel mogelijkheden. Allereerst: genieten van het leven. Denken vanuit mogelijkheden. Pak alles aan wat je leuk vindt. Vermijd stress en mensen die je boos en verdrietig maken. Doe alles, waarvoor je vroeger de tijd niet nam.
Want kanker is ook een mogelijkheid om te groeien. Laat je lekker masseren door een bevoegde masseur. Bij mij leer je in 1 les hoe je jezelf kunt behandelen als je eens pijn hebt, angstig bent of iets dergelijks. En een behandeling Quantum Touch is heerlijk en rustgevend.
 
5. Ik denk dat ik kanker heb, maar durf niet naar de huisarts. Wat kan ik nu al doen bijvoorbeeld met voeding om de tumor die ik denk te voelen tegen te werken?
Eerst naar de huisarts. Dan heb toch wat meer zekerheid?
Verder kun je als eerste alle bewerkte voedsel uit je menu schrappen, dus niets uit pot, blik of zak. Vervolgens alle suiker mijden en alcohol en ga etiketten lezen. Leesbril mee, want de fabrikanten zijn slim: de meeste mensen lezen die hele kleine lettertjes niet. Ze hebben vaak het geduld niet of hebben geen leesbril bij zich.
Geen gerookt of gefrituurd voedsel. En laat even rood vlees staan. Ik ken je casus niet, dus dit is een generaliserend advies.
 
6. Kom je ook aan huis?
Ja, maar dat is wat prijziger dan wanneer je naar mij toe komt. Maar ik geef ook Quantum Touch, Reiki, Chi Neng Qi Gong en Vingerreflexologie aan huis. Ook heb ik Skype, dus kan ik ook online een anamnese afnemen of vragen behandelen.
 
7. Over kanker en de behandelingen is zoveel op internet en ze spreken elkaar ook vaak tegen. Het is zo verwarrend. Wie moet ik geloven?
Je begint te vertrouwen op je eigen genezingskracht van lichaam en geest. Dan gebruik je ook hier je intuïtie, je gevoel en je gezonde verstand. In die volgorde.
Je gaat dan het materiaal dat je aanspreekt ordenen. Leg een map aan met alfabetische index en zo stippel je een plan van aanpak uit. Jij bent de baas over je lichaam. JIJ kiest de behandeling uit die je wil en het voedsel dat je lekker vindt, maar je weet, soms nog twee dagen na dat bepaalde eten, of het goed voor je was of niet. Ook emotioneel... Dit is je eerste vechtplan, je verweerschrift. Dan ben je veel minder onzeker.
 
8. Ik ben bang voor een ziekenhuis. Het is er vaak zo warm, al die witte jassen en het woord ‘Oncoloog’ alleen al maakt dat ik rechtsomkeert ga  als ik iemand moet opzoeken.
Als je net de diagnose kanker hebt gekregen raad ik je af een ziekenhuis te bezoeken als het niet nodig is. Pas als je minder emotioneel bent kun je een andere bril opzetten en dan kun je mij altijd bellen om wat tips in dit geval. Als je er MOET zijn, kan een homeopatisch EHBO-middel wonderen doen.
 
9. Ik pieker zo vaak. Daardoor slaap ik slecht. Wat kan ik daaraan doen zonder dat ik aan de slaapmiddelen moet?
Ga vanuit je hoofd naar je hart. Doe aan brainjumping: schrijf de gedachten op die je uit de slaap houden. Geef daarna je innerlijk kind een advies, vanuit je hart. Neem er desnoods een baby-foto van jezelf bij. Leg je linkerhand op je hart en adem groen licht in. Adem uit en zie die gedachten verdwijnen. Je gaat veiligheid voelen.
 
10. Ik moet ik het ziekenhuis steeds naar andere specialisten. Ik word daar zo moe van. Als ik naar je site kijk, geeft het rust dat jij  al die tools praktiseert.
Dat kan ik me voorstellen.
 
11. Hoe voorkom ik dat kanker terug komt? Ik ben genezen verklaard.
Dat gevoel ken ik: ik had dit ook toen ik borstkanker vrij werd verklaard. Yoga heeft mij erg geholpen om vertrouwen te herkrijgen in het eigen lichaam. Ik ben gestopt met roken en alcohol genieten, tenminste niet elke dag. Verder heb ik mijn leefstijl aangepast: alle bewerkte voedingsmiddelen in de ban, weinig rood vlees, geen mobieltjes in de slaapkamer, geen langdurige stress zo mogelijk, van je zelf houden en de lat niet zo hoog leggen. Ook je grenzen weten te respecteren. En ga ermee akkoord dat niet iedereen je aardig vindt.
Denk positief, dat helpt.
 
12. Ik wil me helemaal niet verbinden met lotgenoten. Steeds maar weer over kanker praten...
Dan ga je niet naar een inloophuis bv, maar je verbindt je met mensen, die dezelfde hobby hebben. Ik denk aan een cursus Stembevrijding, die Jan Kortie geeft, helend tekenen, mandala kleuren, houd je dagboek bij, ga een boek schrijven.

 
       
 

Vitaliteit en Kanker - Jantsje Dekker - Westhaven 54 - 2801 PM Gouda - Tel.: 0182-584053 - e-mail