Nieuws op het gebied van Kanker en Alternatief


ORGAANYOGA EN SYMBOLIEK VAN DE ORGANEN

 
OP ZATERDAG 12 MEI  OM 9 UUR TOT HALF 11, ZAL ER EEN LES ORGAANYOGA WORDEN AANGEBODEN IN  PRAKTIJK PARACELSUS
WESTHAVEN 54, 2801PM TE GOUDA.
 
IN DIE LES ZAL ER UITLEG WORDEN GEGEVEN OVER DE  ORGANEN EN OVER DE CHINESE VISIE OP DE ORGANEN.
 
MAAR OOK DE SYMBOLIEK VAN DE ORGANEN KOMT AAN DE ORDE.
 
DE OEFENINGEN ZIJN LICHT EN GEMAKKELIJK TE DOEN.
 
DAAROM KUNNEN OOK SENIOREN DEEL NEMEN AAN DE OEFENINGEN , WANT DE OEFENINGEN KUNNEN OOK ZITTEND WORDEN GEDAAN.
 
JE LEERT ECHT LUISTEREN NAAR JE LICHAAM EN ZO KUN JE PREVENTIEF TE WERK GAAN.
 
KOSTEN: 20 EURO,CONTANT TE VOLDOEN.
 
MEENEMEN: LOSSE KLEDING EN EEN HANDDOEK EN WARME SOKKEN:WE EINDIGEN NL. MET EEN VISUALISATIE LIGGEND.
 
MELD JE WEL EVEN AAN UITERLIJK EEN DAG VAN TEVOREN:TEL:0182-584053. SPREEKT U DE BOODSCHAP IN: DAN KAN IK U TERUGBELLEN.
 
PER MAIL:JCKLOOSTERMAN-DEKKER@ZONNET.NL
 
VIA DE SITE:WWW.PARACELSUSGOUDA.NL
 
JANTSJE DEKKER,YOGA EN MINDFULNESS DOCENTE


Grapefruit kan ook minder geschikt zijn

Door: jvklinken

Voedingsmiddelen en –supplementen kunnen nog zo goed zijn voor je, dat ligt anders als ze de werking van medicijnen beïnvloeden. Dat gegeven onderstreept nog eens hoe belangrijk het is bijsluiters goed te lezen maar ook om het gezondheidsnieuws te blijven volgen. In de vorige aflevering ging het over Amerikanen die reclame maakten voor de grapefruit. Dat leidde tot een reactie dat grapefruit niet voor iedereen even geschikt is. En dat klopt.

Complicaties
Genoemd bericht verwees naar de tekst in de Voedingsmiddelenlijst, waarin  MMV-voedingsdeskundige Hans Stoop de sterke wisselwerking tussen grapefruit en verschillende medicijnen aan de orde stelt. Ter aanvulling voegt hij er desgevraagd nog aan toe dat dit onder meer om de volgende medicijnen gaat: antihistaminica, antidepressiva, vermageringsmiddelen en statines (cholesterolverlagers), bloeddrukverlagers en kankergeneesmiddelen.  Door die wisselwerking kan  ophoping ontstaan van het middel waardoor complicaties kunnen optreden.

Medicijnen tegen kanker
In september 2013 vroeg de Rotterdamse hoogleraar Ron Matthijsen met name aandacht voor de verstoorde werking van medicijnen tegen kanker en grapefruit.  Ook MMV-magazine Uitzicht heeft eerder gewezen op de uitwerking van grapefruit op dit soort medicijnen.

Breder
Farmacoloog Klaas Riepma onderstreept dat vooral de periode tussen inname van het een en inname van het ander relevant is. Als vuistregel hanteert hij dat 24 uur voor en 24 uur na inname van de medicijnen tegen kanker geen voedingsmiddelen of supplementen dienen te worden ingenomen die de werking kunnen doorkruisen."Het is lastig te bepalen welke middelen wel en welke niet interactie hebben. Ik zou zeggen: in geval van twijfel alle supplementen laten staan 24 uur voor tot 24 uur na."
De eenzijdige focus op grapefruit mag wat hem betreft niet leiden tot versmalling van de aandacht voor het probleem van de interactie. "Ik pleit ervoor om het breder te trekken en te komen tot een lijst van natuurlijke middelen die de werking van geneesmiddelen beïnvloeden".
 Nieuwe therapie effectief bij bestrijding tumoren
Een combinatie van bestraling en een nieuwe vorm van immuuntherapie is effectief in de bestrijding van kankercellen. Dit hebben onderzoekers van het Maastricht UMC+ en Maastro Clinic voor het eerst weten aan te tonen met experimenten. Door het toepassen van beide therapieën verdwijnen maar liefst 75 procent van de tumoren.

De meeste patiënten die kanker hebben, komen te overlijden aan de gevolgen van uitzaaiingen. Over het algemeen zijn uitgezaaide tumoren niet te genezen. Huidige behandelingen, zoals chemotherapie, bestraling of zogeheten targeted drugs zijn voornamelijk gericht op het verlichten van klachten en het verlengen van de levensduur. Kankercellen krijgen de kans om zich te vermeerderen en uit te zaaien, omdat ze normaliter onzichtbaar zijn voor het eigen afweersysteem.

Beschadiging
Onderzoekers in Maastricht hebben in samenwerking met de Zwitserse firma Philogen een methode ontwikkeld om het afweersysteem te stimuleren om kankercellen aan te vallen en op te ruimen.
De behandeling start met bestraling van de primaire tumor. De straling veroorzaakt een flinke beschadiging aan die tumor. Hierdoor komen signaalstoffen vrij die worden herkend door het eigen afweersysteem. Naast de directe vernietiging van tumorcellen door de bestraling, wordt zodoende ook een immuunreactie opgewekt.

"Onze studie levert voor het eerst bewijs dat we kankercellen effectief kunnen bestrijden met behulp van deze combinatietherapie", zegt prof.dr. Philippe Lambin, hoogleraar radiotherapie. "Daarnaast tonen de nieuwste en nog niet gepubliceerde resultaten aan dat deze behandeling ook een effect heeft op tumoren die zich buiten het bestralingsgebied bevinden. Op deze manier zouden we dan ook niet alleen de levensverwachting kunnen verlengen, maar ook daadwerkelijk tumoren en hun uitzaaiingen kunnen genezen."

De Maastrichtse wetenschappers gaan de combinatietherapie in de volgende fase van het onderzoek toepassen bij patiënten die een beperkt uitgezaaide vorm van kanker hebben.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Clinical Cancer Research.


Lees mijn nieuwste blog hier.
 REGULIER EN ALTERNATIEF GAAN SAMENWERKEN
Dat is de grote droom van de arts Henk Fransen.Maar hij laat het niet bij een droom : stapsgewijs realiseert hij Centrum Diamant, het alternatieve behandelcentrum,dat in 2015/16 gerealiseerd gaat woorden.Het is zijn visie om in Nederland de beste aanvullende kankertherapieen beschikbaar te maken voor iedereen met kanker die die naast reguliere zorg ook aanvullende zorg ambieert.
In het Behandelcentrum  streeft Henk naar een totaalaanpak van de kankerpatient.
De behandelprogramma’s worden aangeboden in een eigen Centrum, waar mensen een intake kunnen krijgen op een vaste plek in Nederland .Op grond van dit intakegesprek wordt een behandelprogramma besproken Het reguliere gedeelte van de behandeling wordt door artsen in het ziekenhuis uitgevoerd.
Op de site van Henk:www.henkfransen.nl, wordt het laatste nieuws vermeld over Centrum Diamant en zie je ook  het stappenplan van Henk,om zijn droom te realiseren.
Ook in zijn boek, uitgekomen in 2014, staat uitgebreid beschreven hoe de droom van Henk gerealiseerd gaat worden.
Diverse therapeuten die mee willen doen met Henk, om Centrum Diamant te realiseren, waaronder ik, zullen speciaal worden opgeleid om optimaal kankerpatienten te kunnen begeleiden.

Regulier en alternatief gaan samenwerken: www.genezendvermogen.nl
 
 
 

 
       
 

Vitaliteit en Kanker - Jantsje Dekker - Westhaven 54 - 2801 PM Gouda - Tel.: 0182-584053 - e-mail