Literatuur over Kanker en Vitatiteit

Graag wil ik je wat boekentitels geven,die voor mij heel waardevol zijn, of waar ik in het verleden veel aan heb gehad.

  1.Henk Fransen: Handboek kanker.2014. Uitgeverij: Ankh Hermes Henk Fransen is arts en heeft ruim 25 jaar ervaring in de behandeling van mensen met kanker.Hij werkte in ziekenhuizen in India en AfrikaEr wordt een antwoord gegeven op  welke reguliere behandelingen gecombineerd kunnen worden met complementaire behandelingen.
Hij bespreekt zaken als:wanneer doe je een second opinion en wanneer niet?
Waarom is het belangrijk dat je behandelingen kiest waar je echt achter staat?
Hoe vind je een arts/oncoloog die openstaat voor wat jij wilt?
 
  Bondgenoot,autobiografie van een immuuncel. Uitgeverij De Zaak 2003 Het levensverhaal van een immuuncel.De werking van het immuunsysteem wordt duidelijk gemaakt
 
  Samen sterk bij kanker. Juist een boek voor kankerpatienten en hun dierbaren.( Via de site te verkrijgen:www.henkfransen.nl).Inspirerende verhalen van patienten en ideeen om elkaar te steunen onder moeilijke omstandigheden.
 
  Versterk het genezend vermogen op 5 niveau's. (Samen met Arnout Visser) Boek over preventie: hoe je je afweer op 5 niveau’s kunt versterken
 
  Alles over voeding en supplementen. Via de site.Omdat deskundigen elkaar soms tegenspreken geeft Henk een advies over die supplementen waar de deskundigen het over eens zijn.
 
  Lessen van wonderbaarlijke patienten. Bernie Siegel.  
 
  Natuurlijk kun je kiezen bij kanker. Akshaya de Groot. Dit is een boek uit 1992.Toch wil het onder je aandacht brengen,omdat er aandacht wordt gegeven aan de rol van de psyche in het pre-kanker proces en daarna. Hebben gedachten invloed op het lichaam? Nou, en of.Je kunt je letterlijk dood denken.
 
  Een kans op herstel
Dr.Lawrence LeShan
Psychische krachten kunnen kanker en andere ziekten beinvloeden. Wat mijn aandacht trok  was de tekst op de achterflap:”Hij(LeShan), is tot de conclusie gekomen, na 35 jaar onderzoek dat de meeste kankerpatienten diep van binnen hun leven anders willen inrichten dan ze doen. Onbewust koesteren ze de droom hun unieke zelf tot ontplooiing te laten komen..Maar verwachtingen uit  de omgeving of een levenshouding die ze zichzelf opleggen dwingen hen die droom te blijven wegstoppen”Dit spoorde mij aan, mijn leven anders te gaan inrichten,ongeacht wat mensen er van vonden.
 

  De kracht die in je schuilt, het vervolg op:  op weg naar herstel.
O.Carl Simonton. 1992
De schrijver werkt met visualisaties en is overtuigd van de kracht van je gedachten die je kunnen maken en breken.Ook dit boek heeft grote impact op mij gehad.
 

  Je kunt kanker overwinnen.
Ian Gawler.
Een overzicht van mogelijkheden om kanker aan te pakken dmv o.a. meditatie.
 
  Wat je weten moet over kanker.
Lynne McTaggart
Dit boek wil antwoord geven op veel vragen. Het staat stil bij ev. oorzaken en bij de mogelijkheden om de ziekte in een vroeg stadium op te sporen.
 
  Kanker simpel uitgelegd.
Ed Roos. 2013
Dit boek geeft een helder beeld van de huidige stand van zaken wb kanker.1 op de 3 mensen krijgt kanker. Maar het kankeronderzoek is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt.De schrijver wil antwoord geven op vragen waar kanker vandaan komt,hoe het ontstaat emn waarom de celdeling zomaar op hol blijkt te slaan.Het mooie van dit boek is, dat het niet gedateerd kan worden:want op de websitewww.kanker simpel uitgelegd.nl met actuele aanvullingen op het boek,wordt u op de hoogte gehouden over de vorderingen van onderzoeken .
 
  Bang voor kanker. Goedele van Edom. Uitgeverij Lannoo.2014 Wanneer je de diagnose kanker krijgt is dat voor velen een doodvonnis.De angst die mensen dan ervaren moeten zij alleen doorstaan.De schrijfster  stelt een dertigtal concrete strategieen voor om mensen met kanker  te helpen bij het verlichten van angst, om de kwaliteit van leven te verhogen.
 
  Kiezen bij kanker:
hoe laat ik mij behandelen.
Paul Kil en Corine Koole. Uitg. Bert Bakker Amsterdam
Hoe laat ik mij behandelen. Patienten en artsen aan het woord. 

 
       
 

Vitaliteit en Kanker - Jantsje Dekker - Westhaven 54 - 2801 PM Gouda - Tel.: 0182-584053 - e-mail