Visualisatie en kanker

Wat is het doel nu van visualiseren?
Alles wat je aandacht geeft groeit. Als je steeds weer denkt aan een niet gewenste afloop van kanker, dan wordt die gedachte gehonoreerd. Visualiseer je je lichaam nu als gezegend met een sterk immuunsysteem dan wordt die wens bewaarheid en heb je een sterk wapen tegen kanker. Want kanker bestaat uit zeer zwakke , slecht georganiseerde cellen. Op Internet staat een mooi filmpje dat je kunt gebruiken als voorbeeld om te visualiseren: je ziet een witte bloedcel op oorlogspad tussen de andere cellen, die alles wat niet in het lichaam thuishoort fagocyteert, opeet. Je voelt je schoner worden als je er naar kijkt. Kijk er iedere dag naar, denk er aan als je wakker wordt, visualiseer dit beeld als je gaat slapen. Teken dit beeld in kleur, geloof erin. Het werkt. Witte bloedlichaampjes zijn sterk en agressief.

Als dit beeld je niet zo aanspreekt, neem een beeld dat je wel aanspreekt. Waar ikzelf veel aan heb gehad, is de cd van mijn collega Dick de Ruiter, yogaleraar en klanktherapeut. Zijn cd heet: ‘Voel je beter’. Hij heeft een prachtige stem en dagelijks heb ik de cd beluisterd. Want ook een stem kan genezend werken.
Wilt u een individuele visualisatiesessie meemaken? Want elke soort kanker behoeft persoonlijke aandacht en goed gekozen visualisaties. Ik wil u daar graag mee ondersteunen.

Visualisatie en muziek
Tijdens mijn studie aan het Koninklijk Conservatorium voor Muziek voelde ik mij al aangetrokken tot muziektherapie, maar ook door stemgebruik. De psychologie van de stem. Daar heb ik veel aan in mijn praktijk, maar visualisatie komt in elke yoga-les aan de orde. Visualiseren wil ik gebruiken om gezondheid te creëren via het voorstellingsvermogen. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Er zijn schitterende ervaringen bekend van mensen die tijdens hun ziekte zijn gaan visualiseren. Juist als een verdedigingswapen tegen kanker.
Er bestaan prachtige cd’s die begeleide visualisaties laten horen met suggestieve muziek. U kunt deze thuis gaan beluisteren, als u het nodig heeft.

Hier kan je een begeleide visualisatie beluisteren: klik hier


 
 
 
       
 

Vitaliteit en Kanker - Jantsje Dekker - Westhaven 54 - 2801 PM Gouda - Tel.: 0182-584053 - e-mail